De ideale eettafel aanschaffen

De ideale eettafel aanschaffen

Vaak is de eettafel een centrale plek in het huis, er wordt echt geleefd aan deze tafel. Naast dat er aan gegeten wordt worden activiteiten als borrelen, werken, knutselen en spelletjes spelen ook aan deze tafel gedaan. Wij helpen jou graag bij het kiezen van de ideale eettafel. 

Beschikbare ruimte

Het kiezen van de ideale eettafel begint bij het kijken naar de beschikbare ruimte. Hoeveel ruimte is er om een eettafel te plaatsen. Vervolgens ga je kijken met hoeveel personen je aan deze tafel wil kunnen zitten. Voor de maten moet je hierbij rekening houden van 60 cm zitplaats per persoon. Voor de ruimte moet je ook onthouden dat je rondom de tafel 1 meter vrij moet houden om omheen te kunnen lopen. Een gemakkelijke oplossing voor wanneer je niet al te veel ruimte hebt maar je wel graag je eettafel wil uitbreiden kan je kiezen voor een tafel met een aanzetblad, op die manier kan je je tafel eenvoudig uitbreiden. 

Naast de lengte en breedte van de tafel is het ook belangrijk om na te denken over de hoogte van de tafel. Een van de belangrijkste factoren hiervoor is te kijken wat voor stoelen je hebt, stoelen met armleuningen hebben vaak een hogere tafel nodig. 

Vormgeving van de tafel

Nadat je weet wat de gewenste afmetingen zijn kun je gaan nadenken over de vorm van de tafel. Zo zijn er rechthoekige, vierkante, ovale en ronde tafels. Het voordeel van een rechthoekige tafel is dat je deze tegen een muur aan zou kunnen plaatsen, dat scheelt enigszins in ruimte. Een ronde tafel wordt steeds populairder, hier heb je wel meer ruimte voor nodig maar daarentegen kunnen er wel makkelijker meer mensen aanschuiven. 

De uitstraling van je tafel is ook erg belangrijk, hij moet namelijk wel passen bij de rest van het interieur. Hierbij is de materiaalkeuze erg belangrijk, ga je bijvoorbeeld voor hout met metaal? Of volledig hout? Kijk hiervoor eens op inspiratie op Pinterest om zo jouw ideale tafel te selecteren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *