Een nieuw huis, waar moet je beginnen?

Een nieuw huis, waar moet je beginnen?

Je hebt, zelfs in deze huizenmarkt, eindelijk jouw droomhuis gekocht. Je wilt natuurlijk meteen beginnen met het klussen en inrichten om er helemaal jouw eigen nestje van te maken. Maar je hebt toch nog een paar vragen: Waar moet ik eerst mee beginnen tijdens de verbouwing? Wat te doen tegen rioollucht in huis? of wanneer kan ik eindelijk beginnen met de inrichting? In dit artikel nemen wij jou mee in wat, in onze ogen, er allemaal moet gebeuren om jouw nieuwe huis helemaal om te toveren tot droomhuis!

Beginnen met verbouwen en schilderen

Wij raden jou aan om voor je echt in gaat trekken in jouw nieuwe huis eerst te kijken of je nog graag iets wil verbouwen. Wij denken namelijk dat het slim is om voor het intrekken te doen zodat je niet wekenlang tussen de cementzakken en dakpannen hoeft te slapen. OOk kan het een goed idee zijn om alvast te kijken naar de kleuren van jouw huis. Na het verbouwen kan je natuurlijk vanzelfsprekend aan de slag gaan met het schilderen! Wij raden je aan om kleuren te kiezen die passen bij jou maar natuurlijk ook bij jouw interieur. 

De leukste stap: de inrichting

Nu komt voor ons een van de leukste stappen voor het nieuwe huis: het bepalen van de inrichting! Voor je het huis in gaat richten is het altijd leuk om eerst inspiratie op te doen: ga langs bij leuke woonwinkels zoals de Ikea, Leen bakker of de Jysk. Als je dan alle leuke spullen bij elkaar hebt raden wij je aan om ook een plan te maken voor alle meubelen. Kijk van te voren wat waar past zodat je uiteindelijk niet 2 centimeter te kort komt voor je nieuwe tv meubel zwevend zwart

Ook even kijken naar de praktische zaken

Voor je echt gaat wonen in jouw nieuwe huis kan het ook een goed idee zijn om nog even naar de praktische zaken te kijken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel soorten verzekeringen waar je rekening mee moet houden, zoals: een opstalverzekering, een inboedelverzekering, een rechtsbijstandverzekering en natuurlijk een woonlastenverzekering. Ook moet je natuurlijk rekening houden met standaard zaken als gas, water en licht. Als dit alles dan allemaal eindelijk helemaal is geregeld is jouw huis helemaal woonklaar en kan je eindelijk beginnen met het genieten van jouw eigen droomhuis.. 

Nu kan er echt gewoond worden

Nu alles helemaal klaar is kan je eindelijk helemaal zorgeloos genieten van jouw huis. Dit is natuurlijk het vieren waard. Geef daarom een housewarming; nodig je vrienden en familie uit en geniet samen met een borrel. Het kan ook een leuk idee zijn om de nieuwe buren uit te nodigen voor de housewarming, zo kan je meteen kennis maken en beginnen jullie altijd op goede voet. Zorg voor lekkere hapjes, drankjes en spelletjes zodat iedereen zich meteen, net als jijzelf hopelijk, helemaal thuis voelt. Eindelijk heeft al jouw harde werk zich helemaal uitbetaald en kan je zorgeloos genieten van het voor jou perfecte plekje op aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *