Jouw ideale woonkamer

Jouw ideale woonkamer

Het inrichten van je woonkamer is een ontzettend leuke klus om te doen, daarnaast is het ook erg belangrijk om te doen. Je bent vaak in je woonkamer en met de tips in deze blog hopen wij jou nog meer in je woonkamer te laten leven. 

Stap 1: Bepaal wat de functie van je woonkamer gaat zijn

Maak eens een lijstje voor de bezigheden die gaan plaatsvinden in de woonkamer, ga je er alleen tv-kijken en lezen of ook werken en gezellig hangen met vrienden? Daarnaast moet een woonkamer wanneer je kinderen hebt ook weer anders ingericht worden om deze ook voldoende ruimte te bieden. Ga vervolgens per bezigheid na wat de functionele eisen hiervoor zijn. Dit lijstje met bezigheden en eisen maken is de eerste stap voor de inrichting van je woonkamer. 

Stap 2: Zorg voor de juiste indeling

Nu je duidelijk hebt welke activiteiten er plaats gaan vinden en wat de eisen daarvan zijn kun je de plekjes in de ruimte gaan indelen. Wanneer het niet per bezigheid lukt om een aparte plek te creëren kun je ook bezigheden gaan combineren. Zo zouden werkzaamheden als huiswerk maken, werken en eten aan een tafel gedaan kunnen worden, daarmee sla je drie vliegen in één klap. Als je graag een boekje leest is het wellicht fijn om dit in het daglicht te zetten, op die manier kan je de locatie van je zithoek aanpassen op deze plek. 

Stap 3: Creëer jouw eigen stijl

Het ontdekken van jouw eigen stijl is erg spannend, neem eens een kijkje op Pinterest en verdwaal lekker tussen alle verschillende stijlen. Maak vervolgens een moodboard van ideeën die jij leuk vindt, ben ook niet bang om de verschillende stijlen te mixen. Dat is juist wat jou uniek maakt! Na het maken van je moodboard kan je vervolgens naar de laatste stap. 

Stap 4: Shopping-time

De laatste stap is het aanschaffen van je meubels, hierbij hou je je moodboard bij de hand omdat je deze als richtlijn hebt bedacht voor je inrichting. Kies hierbij voor een mooie mix van verschillende materialen en kleuren. Wat belangrijk is om in je achterhoofd te houden is dat je het beste kan gaan voor een aantal goede basics en deze aangevuld met kunstplanten, keramiek en woontextiel. 

Stap 5: Inrichten maar

Nu je ideeën hebt uitgewerkt en meubels hebt gekocht is het tijd om ze in je woonkamer te gaan zetten. Hou hiervoor altijd je moodboard en lijstje van activiteiten bij de hand zodat je een duidelijke structuur hebt voor je inrichting. 

Stap 6: Genieten geblazen

Nu je alles netjes hebt staan kan je terug kijken op een leuke enerverende tijd. Hoe kan je dit beter doen dan door lekker in je nieuwe woonkamer op de bank te ploffen of lekker een boekje te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *