Woonkamer gezellig maken

Woonkamer gezellig maken

Wanneer je de basics voor in je woonkamer hebt is het tijd om deze gezellig aan te kleden. Doordat je veel tijd doorbrengt in je woonkamer is het belangrijk dat deze een fijne sfeer uitstraalt. Toch kan het aankleden van je woonkamer een uitdagende klus zijn. Er zijn namelijk talloze stijlen waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Op Pinterest zou je kunnen zoeken naar stijlen die bij jou passen, wanneer je alleen woont is dat dan de stijl die je zou kunnen aannemen. Echter is het zo dat wanneer je met meerdere mensen samen woont je ook rekening moet houden met de wensen van anderen. Om je te helpen in het aankleden van je woonkamer geven we je hieronder een aantal tips. 

Kleurcombinaties

Een van de belangrijkste speerpunten bij het creëren van sfeer is het kleurgebruik. Wanneer je veel zachte kleuren gebruikt straalt je woonkamer rust uit. Ga je meer voor wat donkere kleuren straalt je woonkamer juist meer gezelligheid uit. Ook zijn er specifieke kleuren die bepaalde emoties oproepen. Zo geven blauwe en paarse tinten een rustig gevoel, wanneer je dit combineert met natuurlijke kleuren kan je echt een rustige omgeving creëren. Deze natuurlijke kleuren zou je terug laten kunnen komen in het meubilair. Kleuren als rood en geel stralen weer de gezelligheid uit, ook dit is te combineren met natuurlijke tinten. Dit zijn dan wel veel meer de donkere houttinten bijvoorbeeld. 

Kleuren kan je ook goed terug laten komen in je kamer door vele accessoires in accentkleuren toe te voegen. Op die manier kan je relatief eenvoudig kleur toevoegen aan je woonkamer. 

Textiel

Textiel toevoegen aan de woonkamer is een eenvoudige manier om meer sfeer te creëren in je kamer. Zo kan je een lekker zacht vloerkleed plaatsen of grote kussens in je bank leggen. Het voordeel van het kiezen van vele textiel accessoires is dat ze eenvoudig te vervangen of te verplaatsen zijn. Zo wil je in de winter misschien liever een dik zacht vloerkleed en in de zomer een wat dunner fris vloerkleed. Daarnaast zijn sierkussens ook ideaal, deze zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken binnenshuis. Deze kussens zijn in allerlei winkels te koop in verschillende soorten en maten. Door dit diverse aanbod kan je je woonkamer gezellig opfleuren met kussens die jij leuk vindt. Wanneer je juist liever wil dat je woonkamer wat chiquer er uit ziet is het slim om te gaan voor juist wat donkerdere kussens. 

Accessoires

Net werden al even kort de accessoires benoemd, dit zijn belangrijke extra aspecten die sfeer creëren in je huis. Zeker wanneer het persoonlijke accessoires zijn geeft het net dat beetje extra in huis. Een aantal veel gebruikte accessoires zijn beelden of vazen, deze zijn eenvoudig toe te voegen en de vaas is nog verder op te leuken met een mooie bos bloemen. Ook elementen als fotolijstjes of schilderijen geven net wat extra sfeer aan je huis. Geur is ook een belangrijke factor voor het creëren van sfeer, wanneer je bijvoorbeeld geurkaarsjes in je huis zet sla je twee vliegen in één klap. Enerzijds krijg je een lekkere geur in huis en anderzijds ziet het er gezellig uit. In de winter kan je bijvoorbeeld gaan voor geurkaarsen met een kaneelgeur. In de zomer zijn geuren met bloemen weer een stuk aangenamer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *